Nordnes Miljødag går av stabelen 22. september i Nordneshallen
byMILJØ

Ønsker velkommen til miljødag på Nordnes

Bergen sentrum består av mange engasjerte ildsjeler som brenner for et bærekraftig lokalsamfunn i bykjernen. En av disse er Elisa Stewart Nilberg, en av pådriverne bak «Bærekraftige Liv» på Nordnes.

– Jeg snublet inn i å bli medlem i «Bærekraftige Liv» rett før sommeren, etter et meget vellykket nabolagsloppemarked. Der møtte jeg så mange flotte engasjerte som inspirerte meg til å bli med, forteller hun.

Drivkraften bak Bærekraftige liv på Nordnes er å skape mer samhold og et bedre lokalmiljø for beboerne i Bergen sentrum og selvfølgelig på Nordnes.

Ønsker velkommen til miljødag på Nordnes

Allsidig program

Nå er Elisa og makker Viktoria Eriksen, som er ansvarlig for Takhagen på Nordnes, i full gang med å planlegge arrangementet Nordnes Miljødag, med program for både store og små.

– Det blir hoppeslott, rebusløp, ryddeaksjon og gjenbruksmarked, forteller hun og fortsetter: – Det vil bli utdelt sekker og hansker slik at folk kan hjelpe til å rydde Nordnes, og på gjenbruksmarkedet kan man finne fine brukte ting, i tillegg til at det også blir utstillere som selger varer de produserer.

Dette blir det 13. gjenbruksmarkedet de arrangerer, og hun Elisa forteller at de forrige 12 har vært svært vellykkede.

– På det ene markedet var det en som fant en kjole hun nesten ikke kjøpte, for hun var redd den måtte sys ut litt. Men kjolen satt som et skudd, og hun følte seg finere enn noen gang. Såpass at hun brukte kjolen et par dager senere, på sin 10. bryllupsdag, hvor hun og mannen fornyet løftene sine. Sånne historier viser at gjenbruk har mye mer sjel enn masseprodusert fast fashion, også utover bærekraftsaspektet.

Det er ikke bare lokale beboere som tidligere har sikret seg gjenbruksskatter. Også turister har lagt turen innom det populære gjenbruksmarkedet.

– På et annet marked solgte vi en utrolig fin hjemmestrikket genser en god venninne av meg hadde fått av sin mor. Hun elsket genseren, men kunne ikke gå med den. Venninnen min fikk så dårlig samvittighet av å se den bare henge i skapet fordi moren hennes hadde brukt så mye tid og krefter på den. Nå har genseren fått nytt liv i USA! En turist som tilfeldigvis oppdaget markedet på tur falt pladask for genseren. At den var så autentisk norsk, i både mønster og produksjon, gjorde det kjøpet til feriens høydepunkt og livets kupp.

Tenk ombruk

Hun forteller videre at det vil bli salg av mat og snacks på miljødagen, og at det brukes råvarer fra frukt- og grønthagen på Nordnes. I tillegg får de gulrøtter fra Bybonden for å lage gulrotmuffins!

Selve arrangementet er 22. september i Nordneshallen. Mer informasjon om selve arrangementet kan du finne på facebooksiden «Bærekraftig liv på Nordnes».

Når det kommer til pop-up-loppemarkedet så har Nilberg to gode tips for deg som ikke er så bevandret i loppemarked-verden.

– Hvis du er ute etter å finne de beste og mest unike skattene så ville jeg kommet når markedet åpner. I tillegg er det viktig å se mulighetene i et plagg. Hvis du finner et skjørt som du for eksempel synes er for langt så tenk på at det har høy ombruksverdi. Kanskje du må legge det opp for at det skal passe perfekt, men det er det verdt. Ikke bare se gjenbruk, men ombruk. En for stor herreskjorte kan for eksempel bli en kul kjole, avslutter hun.

Nordnes Miljødag 22. september

Du kan forvente:

  • Ryddeaksjon
  • Hoppeslott
  • Rebusløp
  • Pop-up loppis
  • Salg av snop og snacks
  • Reparasjonsverksted
  • Perlestasjon
  • Salg av håndlagede produkter fra håndverkere, i samarbeid med Bymarkedet i Bergen

Garantert god stemning!